Kwaliteit en excellentie: schat jezelf op waarde

Na het genieten van een heerlijke zomer is het nieuw seizoen van Mountain Leaders gestart. Op woensdagavond 6 september hebben we genoten van een barbecue. Het doel van deze avond: Seizoen aftrappen, kennismaking, genieten en natuurlijk goed en lekker eten!

Bestuursleden

Naast dat alle mannen van de Mountain Leaders groep, waren ook de bestuursleden van de Stichting Mountain Leaders aanwezig. Bij het oprichten bij een stichting horen verschillende eisen. Waaronder taakverdeling van de bestuursleden. Naast het bewaken van de visie, voortgang, kwaliteit en financiën, geeft elk lid zijn eigen persoonlijke bijdrage.

  • Joël van Amerongen – Voorzitter en oprichter
  • Roos van Amerongen – Oprichter
  • Jan van Baardwijk – Secretaris
  • Auke Oosterhof – Penningmeester

De bestuursleden zijn met zorg uitgekozen. Elk op verschillende vlakken is elk lid een goede aanvulling, met een gezamenlijk belang: Impact willen hebben op jonge leiders.

Lees hier meer info over stichting.

Kwaliteit en excellentie

Even een stukje visie delen: Als je een leider bent zorg je goed voor jezelf. Naast belangrijke levens-keuzes die je maakt, gaat dit ook om hele praktische dingen. Heb jij Mark Rutte wel eens bij de McDonalds zien zitten, of Linda de Mol op af getrapte schoenen zien rondlopen. Waarschijnlijk niet.

Iedereen weet dat Mcdonalds eten geen gezonde voedingskeuze is: weinig goede voedingsstoffen, veel suiker en ongezonde vetten. Je lichaam wordt er niet sterker van en je zult je snel moe voelen. Als jij impact wilt hebben is ongezond eten geen verstandige keuze. Vandaar dat we op deze barbecue goed en gezond eten hebben ingekocht en gemaakt.

Geldt dit ook voor je kleding keuze? In zekere zin wel. Als jij invloed wilt hebben, laat dan zien dat je keuzes goede vruchten afwerpt. Bijvoorbeeld op afgetrapte schoenen lopen: in eerst plaats is dat niet goed voor je lichaam en houding. Ten tweede straal jij uit dat jij niet de middelen hebt om nieuwe schoenen voor jezelf te kopen. Een leider die niet goed met zijn geld kan omgaan, is geen goed voorbeeld. Vind jij jezelf het waard om er verzorgd uit te zien? (en verzorgd betekend niet gelijk duur).

Schat jezelf op waarde en wees bewust dat praktische keuzes, zoals voeding en kleding, invloed hebben op jouw leiderschapsrol.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *