Resultaat creëren: Turn Pro Now!

Mark Flemming

Donderdagavond (29 juni) deelde Mark Flemming zijn verhaal bij Mountain Leaders. Mark Flemming (26 jaar) heeft na het opbouwen van een goedlopende sportschool en een carrière als personal trainer ervoor gekozen om Straight Line coach te worden.

Wat is Straight Line Leadership?

Heel kort door de bocht: Stop met jezelf verhalen vertellen, en doe alles om je doel te halen! Zoals Mark zelf zegt: Get sh*t done! Maar er zit een zeer goed uitgewerkte ‘methode’ achter. Eigenlijk is het geen methode, maar een nieuwe manier van denken. Deze is oorspronkelijk uitgewerkt door Dusan Djukich en met zijn coaching-stijl heeft hij al meer dan 5000 ondernemers, topsporters en CEO’s geholpen om uitzonderlijke resultaten te creëer door middel van een hoog niveau van commitment.

Structuur voor succes & resultaat

Er zijn 7 punten die duidelijkheid en structuur geven om jou te helpen bij je succes, zo legt Mark uit. Hier kort uitgelegd:

 • Duidelijkheid m.b.t. tot je doel:
  Bijvoorbeeld: Waar sta jij 1 jaar vanaf nu?
 • Duidelijkheid m.b.t. je motivatie achter het doel:
  Wat is je motivatie om dit doel te halen? Wat is je drive?
 • Is het een ‘moeten’ of een ‘willen’?
  Wil je het? Alleen iets willen is niet genoeg, niet sterk genoeg om je doel te halen. Moet je het? Dan is je drive zo sterk, dat je altijd voor je doel gaat, hoe moeilijk het ook is.
 • Benodigde informatie:
  Welke informatie/kennis heb je nodig om je doel te halen?
 • Benodigde vaardigheden:
  Je Inner Stance: wie ben ik? Vind jezelf uit als leider. Zeg tegen jezelf: ‘Ik ben iemand met impact.’ ‘Ik ben iemand die 50.000 euro omzet draait dit jaar.’
 • Benodigde acties:
  Heel concreet: wat moet je doen? Misschien moet je je inschrijven bij de KVK, je baan opzeggen of een abonnement bij de sport school nemen om je doel te halen. Actie, niet uitstellen! Gelijk doen!
 • Commitment:
  Deze is eenvoudig, maar niet gemakkelijk. Ben je gecommitteerd? Als je 100% gecommitteerd bent aan je doel ga je het halen!
 • Inner stance

  Je Inner Stance is de positie of mentale opstelling die je creëert om je leven vorm te geven. Hoe jij kiest je leven te leven, te bestaan of te ‘zijn’ met betrekking tot jezelf, anderen, uitdagingen of het leven in het algemeen. Anders gezegd: Hoe je handelt in je leven. (uit Straight Line Leadership (2017), Dusan Djukich) Hoe sta jij in het leven, ben je een overwinnaar, ben jij iemand die zijn doel haalt?

  Reptielenbrein

  Mark heeft het begrip ‘Reptielenbrein’ uitgelegd. Iedereen heeft een stukje ‘reptielenbrein’ in zich: het ‘stemmetje’ in je hoofd die er voor zorgt dat je kiest voor comfortabel en graag terug gaat naar het oude en vertrouwde. Het is het beschermingsmechanisme van het fysieke lichaam, maar ook het beschermingsmechanisme van je identiteit (wie je denkt te zijn). Het is gefocust op behoud en meer van hetzelfde en is 24/7 aanwezig. Het beoordeeld en oordeelt.

  Klinkt als iets heel natuurlijks, maar het ‘stemmetje’ in je hoofd zegt dat jij dat doel niet echt hoeft te halen… ’Het is toch al goed zo?’ Het zorgt er voor dat, als jij iets eng of spannend vind, jij de afspraak maar afzegt. En het zorgt ervoor dat jij jezelf verhalen gaat vertellen waarom het oke dat jij de gestelde doelen niet haalt. Dus wees bewust van dat reptielenbrein, train het zodat jij niet elke keer terug valt in het oude en vertrouwde, maar kies om de ‘nieuwe jij’ te zijn, iemand die zijn doelen behaald.

  Distincties

  Het boek Straight Line Leadership legt hun gedachtegoed uit aan de hand van Distincties. Distincties geven je het bewustzijn dat je nodig hebt voor verandering. Je kunt niet iets veranderen, als je er niet bewust van bent. Deze distincties helpen jouw een Inner Stance te creëren waardoor jij succesvol bent, impact hebt en op hoog niveau kan presteren.

  Voorbeeld distinctie: Oppervlakkige acties vs. Kern actie.

  Oppervlakkige acties zijn de dingen waar je je mee bezig houdt. Je krijgt een mailtje en je reageert, je doet boodschappen of je scrollt nog een half uur door instagram voor je gaat slapen. Je bent er ‘gewoon’ mee bezig. Kernacties zijn de acties die je helpen om bij punt B te komen, die helpen je om je doel te halen.

  Leuke opdracht: Maak twee kolommen. Zet boven de linkse kolom: Waar houd ik me allemaal mee bezig? En rechts: Wat zijn de echte kern acties? Breng alle acties die je in een week doet in kaart (slapen, eten, sporten, social media, mailtjes beantwoorden, werk-taken etc.). Verdeel de taken tussen de linker- en rechterkolom. Welk van deze taken zijn Kern-acties en helpen jou echt om bij punt B te komen? Wat helpt jou om een positief leven te leiden. Interessant he?!

  Leiderschap over jezelf

  Als afsluiter: Luister naar de conversaties die zich in je hoofd afspelen over wie je denkt dat je bent, van je daden en je acties. Beoordeel of dit is wie je wilt zijn. Kies er voor om die persoon te zijn die je moet zijn om tot de door jou gewenste resultaten te realiseren. Stel doelen en ga volledig achter dit doel staan, doe alles wat nodig is om de doelen te bereiken. Kies er voor om overwinnaar te zijn, alleen deze houding gaat jou brengen waar je wit komen.

  Lees tip: Straight Line Leadership (2017), Dusan Djukich.

  Meer informatie over Straight Line Business School

  Meer over Mark Flemming


       

  0 antwoorden

  Plaats een Reactie

  Meepraten?
  Draag gerust bij!

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *