Financiele doelen halen

Doelen halen

Op woensdagavond 27 september was er een coaching-avond. Helaas moest de externe spreker zijn afspraak verzetten. Deze houden wij gelukkig tegoed in 2018.

Op deze avond hebben we gekeken naar de doelen die we aan het begin van de zomer hadden gesteld. Ruim twee maanden verder: hoe staat het met je doelen? Wat heb je behaald, wat niet? Waar komt het door?

Soms zijn doelen niet behaald: wat was de reden? Waarschijnlijk was je niet genoeg gecommitteerd. Is het nog steeds een belangrijk doel, of kan je het aanpassen? Doelen bijstellen is niet erg. Maar doelen niet halen, die jou zeker weten in de juiste richting helpen, is een gemiste kans.

Gelukkig kan je altijd nieuwe doelen stellen. Op 20 december sluiten we het Mountain Leaders jaar af. Een mooi moment om terug te blikken op de gestelde doelen.


Financiën

We merkten dat veel doelen (of niet behaalde doelen) te maken hadden met financiën. Stress (schaarste) over geld zorgt er voor dat je andere keuzes maakt. Wat schaarste met je doet is zeer interessant. Een goed boek om te lezen: ‘Schaarste’. Er wordt beschreven hoe gebrek aan tijd en geld ons gedrag bepalen.

Een leerzaam onderzoek beschreven in dit boek is gebaseerd op boeren in India. Deze boeren ontvangen al hun inkomen in één keer, namelijk in de oogsttijd. De maanden voor de oogsttijd waren zij arm. De boeren bleken in de maanden vóór de oogst slechter te presteren: dezelfde boer bleek minder intelligent en reageerde impulsiever. De boeren scoorde in de tijd van schaarste gemiddeld 15 punten lageren op IQ-tests!

In schaarste creëer je een tunnelvisie en is het moeilijker om ergens de aandacht op te houden, weerstand te hebben of beslissingen te maken. Je ziet hierin hoe dezelfde persoon anders kan reageren doordat hij of zij ‘in schaarste denkt.’ Interessant toch? Lees meer over schaarste in het boek.

Een belangrijk doel voor iedereen: Zorg ervoor dat je financiën op orde zijn. Hierdoor kan je zonder stress en beperkingen keuzes maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *