ML Group: De introductie

Donderdag 1 juni 2017 was het zover. De eerste officiële introductie avond van de Mountain Leaders Group. We hebben genoten!

De groep bestaat nu uit 6 jonge mannen tussen de 18 en 23 jaar uit Putten. We hebben helder voor ogen waar we naartoe gaan en welke actiestappen daarvoor nodig zijn.

Via deze blogs houden we je op de hoogte van wat we doen en bespreken tijdens de groepscoaching, de activiteiten en waarom we dit doen.

Wat doen jullie precies?
Goede vraag! Check de Mountain Leaders Group pagina om een helder beeld te krijgen.

Non-profit organisatie: Zaaien en oogsten

Mountain Leaders is een non-profit organisatie (elke euro die binnenkomt wordt besteedt aan de ontwikkeling van de groep). Dit roept vaak vragen op. Want waarom doe je iets voor een ander zonder daar zelf beter van te worden? We willen impact hebben op deze jongeren. Dat zit diep in ons hart, daar hoeft geld verdienen geen deel van uit te maken.

We geloven in de principes van zaaien en oogsten. Met onze organisatie zaaien we in de levens van potentiële jonge leiders, de impact op hun en de impact die zij gaan hebben op andere mensenlevens is de oogst! Met onze commerciële onderneming Succeswebsites verdienen we de nodige euros. Mooie balans wat ons betreft.

Kennismaken, missie en visie

De ML Group had tot nu toe alleen contact gehad via de WhatsApp groep waarin we elkaar op de hoogte kunnen houden van vorderingen of uitdagingen. Iedereen die deel uitmaakt van de ML Group wordt hieraan toegevoegd. Persoonlijk kennismaken was er dus nog niet van gekomen. We willen een hechte groep creëren om maximale impact te hebben. Daarom stond de eerste avond in het teken van kennismaken. Kennismaken met elkaar, met ons en met de missie en visie van de organisatie. Dit deden we o.a. door iedereen antwoord te laten geven op de volgende vragen:

 • Wie ben je?
 • Wat doe je?
 • Wat houdt je bezig?
 • Als alles zou kunnen wat zou je dan doen met je leven?

We vonden het geweldig om te zien dat iedereen direct openhartig durfde te zijn in het beantwoorden van deze vragen. We willen deze openheid absoluut waarborgen. Daarom hebben we direct de “cultuur van eer” geïntroduceerd.

Cultuur van eer introduceren

Het fundament is de basis voor alles wat succesvol is. Bij ons is het fundament de “cultuur van eer”. Wellicht ken je deze uitdrukking. Als we hem plat slaan dan komt het hierop neer:

 • Respecteer jezelf en je naasten.
 • Oordeel niet over je naasten, help ze vooruit.
 • Let op de woorden die uit je mond komen, woorden zijn krachtig.
 • Wees betrouwbaar in alles.
 • Roddel nooit. Praat nooit over anderen.
 • Wees een leider, geen haantje.
 • Willen is geen doen, neem actie.
 • Committeer je aan het welzijn van jezelf en je naasten

Vervolgens hebben we de kern van de Mountain Leaders Group uitgelegd. Potentiële leiders in hun bestemming krijgen.

Potentiële leiders in hun bestemming

Allereerst hebben we uitgelegd wat het doel is van Mountain Leaders en waarom we dit doen. We willen deze potentiële leiders in hun bestemming krijgen en worden daarom onderdeel van hun proces. We geloven dat ze impact zullen hebben op hun omgeving waardoor er een beweging van gemotiveerde “verschil-makers” op de been gaat komen. Zij zullen anderen weer helpen om in hun bestemming te komen.

Als wij impact hebben op 20, die op hun beurt ook weer impact hebben op 20, die vervolgens ook weer impact hebben op 20 etc. etc. dan kunnen we onwijs veel mensenlevens beïnvloeden ten goede (20 x 20 x 20 = 8000 mensenlevens). Dat is toch geweldig?! Wij vinden van wel. Exponentiële groei is een sleutel voor impact.

Mensen in hun bestemming krijgen is iets waar we warm voor lopen. Om dit te realiseren zijn er leiders nodig.

Leiderschap ontwikkelen

We gaan de groep helpen om te ontwikkelen en groeien in leiderschap. Dit begint met leiding geven aan jezelf. Het leven is vrij complex (zegt men / merken we allemaal weleens) en daarom is het handig als je wat handvatten hebt om met alle omstandigheden om te gaan. Omstandigheden hebben we vaak niet voor het uitkiezen. Hoe we er mee omgaan is echter wel een keuze.

Als we gaan begrijpen dat we zelf verantwoordelijk zijn in dit leven, voor ons succes, voor ons falen, voor onze relaties, voor alles… Dan gaan we ook begrijpen dat we geen slachtoffer mentaliteit in ons denken moeten accepteren. Neem leiding in alle omstandigheden.

Maak keuzes, neem beslissingen en bepaal welke stappen er nodig zijn om gewenste doelen te bereiken en onderneem dan ook de nodige actie. Doe er alles aan om je doelen te bereiken, vanuit commitment. Als we dit gaan begrijpen dan kunnen we dit gaan leven. Als we dit gaan leven gaat je leven er nogal anders uitzien. Je bent in staat om bergen te verzetten.

Een beknopte omschrijving van wat hier o.a. voor nodig is:

 • Meer inzicht in jezelf krijgen
 • Verantwoordelijkheid nemen
 • Destructieve denk- en gedragspatronen afleren
 • Je leiderschap ontwikkelen
 • Principes aanleren en doorleven
 • Keuzes maken en beslissingen nemen
 • Doelen stellen en actie ondernemen
 • Impact hebben op anderen

“Groter denken, groter doen, stapje voor stapje”

Wat o.a. gedaan wordt om bovenstaande te realiseren:

 • Coaching en training
 • DISC Profiel afnemen
 • Er komen ondernemers/leiders die hun ervaring delen
 • De nodige kennis vergaren
 • Activiteiten

Tot zover wat we hebben behandeld, tijd voor actie

We hebben het laatste deel van de avond besteedt aan het uitvoeren van een effectieve opdracht om direct actie te kunnen nemen richting groei. Dat begon met inzicht en overzicht te krijgen in wat je op dit moment bezig houdt. Omdat er dagelijks veel op ons afkomt is het nodig dat we krachtige besluiten nemen zodat we in de rust blijven. Je herkent vast wel dat je soms volledige chaos ervaart in je hoofd omdat er zoveel “belangrijke zaken” open staan…

Probeer onderstaande maar eens voor jezelf:

 • Wat zorgt voor chaos in je hoofd?
 • Waar ben je allemaal mee bezig op dit moment?
 • Over welke zaken moet je een keuze maken?

Stap 1: Schrijf alles wat je te binnen schiet op.

Stap 2: Prioriteer de lijst van meest tot minst urgent. Wat moet het liefst vandaag nog veranderen?

Stap 3: Bekijk de 3 belangrijkste punten, bepaal welke stappen (kleine stapjes) je moet zetten om rust of het gewenste resultaat te krijgen.

Stap 4: Bepaal een deadline voor wanneer je deze stappen hebt gezet.

Stap 5: Committeer je aan de acties!

Stap 6: ZET DE STAPPEN! Realiseer het!

We zagen 6 jonge potentiële leiders ijverig in de pen kruipen. Mooi dat we allemaal dingen hebben die ons bezig houden en waarmee we aan de slag moeten om verandering te krijgen.

We hebben de resultaten besproken en hebben besloten wanneer de stappen gezet zijn. Op naar de volgende meeting om de resultaten te bespreken!

Volgende meeting? 29 juni 2017

De volgende avond is op 29 juni. We hebben dan een inspirerende ondernemer die de Mountain Leaders Group gaat laten inzien wat je kunt bereiken als je krachtige keuzes maakt en actie onderneemt. Uiteraard blikken we ook even terug op de genomen acties en zullen wederom nieuwe acties bepalen voor de komende periode.

Tof dat je via deze weg op de hoogte blijft van ons proces.

 

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *